Van harte welkom op de site van melkveehouderij Ludiek van de familie Dijk

Ludiek is de naam van een melkveehouderijbedrijf, vlak bij de plaats Lemelerveld in de mooie provincie Overijssel. Het bedrijf is eigendom van Bertus en Heleen Dijk, die het bedrijf samen met de kinderen draaiende houden. Korte bedrijfsbeschrijving wordt gegeven in algemeen.

De naam Ludiek komt van de samenstelling in het dialect van de woorden lui (lu) en dijk (diek). De boerderij is gebouwd door de vader van de huidige ondernemer in 1959. Over de geschiedenis van het bedrijf zie het kopje geschiedenis. Gegevens van de rijke historie zijn ondermeer ontleend aan een verhaal dat de overgrootvader van de huidige ondernemer over zijn vader heeft geschreven.

Onder de knop "In the picture" kunt u lezen en zien hoe het bedrijf van een gemiddeld melkveehouderijbedrijf de laatste jaren in de belangstelling is komen te staan op het gebied van fokkerij van HG en algemeen managent, onder ander door toenmalig staatssecretaris Geke Faber.

De fokkerij heeft altijd aandacht gehad van de ondernemers. Door jarenlang gericht fokkerij beleid staat het bedrijf in de toenemende belangstelling van diverse organisaties, en heeft het geleid tot meerdere contracten van diverse KI organisaties. Onder deze knop wordt een overzicht van fokkerij. Tevens worden enkele koe families behandeld.

Bij bedrijfsvoering wordt een beknopte beschrijving gegeven over de voeding en huisvesting van de dieren.

We proberen de site up to date te houden, ook zal er geprobeerd worden om af en toe een stukje voor de weblog te schrijven.

Het up to date houden is niet gelukt de laatste maanden, dit heeft onder andere te maken met de sterk verouderde structuur van deze website. Binnen een maand zal er gekeken worden voor een grote verbouwing voor de website. Verlies deze website dus zeker niet uit het oog! Tips voor een nieuwe website zijn altijd nog welkom. De website is niet helemaal zichtbaar bij Google Chrome, probeer dan een andere webbrowser. Excuses voor het ongemak.
April 2011


Laatste updates:
06-11 | Menu aangepast
06-11| Website opnieuw online